В Україні з'явився омбудсмен для людей з інвалідністю

Президент України Петро Порошенко призначив своїм Уповноваженим з прав людей з інвалідністю голову Національного паралімпійського комітету Валерія Сушкевича

Відповідний указ Глава держави підписав під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями, яка відбулася в Міжнародний день інвалідів, повідомляє президентська прес-служба, інформує Еспресо.TV

"Президент повідомив, що під час проведення консультацій щодо кандидатур на посаду Уповноваженого отримав фактично одноголосну пропозицію призначити Валерія Сушкевича", - йдеться в повідомленні.

Порошенко запевнив у своїй підтримці омбудсмена в вирішенні проблем, які постають перед людьми з обмеженими можливостями, захисті та забезпеченні реалізації їх прав.

"Маємо робити все для того, щоб захистити права людей з обмеженими можливостями. Я тут ваш партнер, ваш союзник", - заявив глава держави.

Валерій Сушкевич багато років працює над вирішенням проблем людей з обмеженими можливостями. Він є президентом Національного комітету спорту інвалідів України (Національного паралімпійського комітету України), головою Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання "Національна асамблея інвалідів України".

Перед цим 1 грудня Глава держави своїм Указом запровадив в Україні інститут Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю.