Вже на цьому тижні п'ять українських ТЕС можуть залишитись без вугілля

Споживання електроенергії в Україні перевищує встановлені ліміти, а запасів вугілля на п'ятьох ТЕС вистачить на чотири доби

Про це повідомила прес-служба держпідприємства "Укренерго" 2 грудня, передає Еспресо.TV.

"Запаси вугілля на складах ТЕС ГК становлять 1345,6 тис. тонн. За першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тис. тонн  вугілля. Особливо напружений стан паливозабезпеченнясклався на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запаси вугілля забезпечать роботу до 4 діб", - йдеться в повідомленні.

Також в "Укренерго" повідомляють, що споживання електроенергії по областях значно перевищує встановлені лімітиелектроспоживання.

"Перевищення встановлених лімітів споживання за першу добу грудня сягають по окремих областях до 50 % по електричної енергії та понад 70% по потужності (АР Крим (51,94% - по електричної енергії, 75,67% - по потужності), Луганська (19,2% та 28,22% відповідно)", - наводить данні прес-служба компанії.

Для покриття добових графіків навантаження залучено всю наявну генеруючу потужність. Однак дефіцит потужності в ОЕС України складає 3000-3500 МВт.