Наступного тижня до Києва прибуде делегація Міністерства фінансів США

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-президентом США Джозефом Байденом

Під час розмови було обговорено, що наступного тижня до Києва прибуде делегація Міністерства фінансів США, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Джозеф Байден привітав Україну із швидким формуванням уряду, який націлений на здійснення реформ.

"Петро Порошенко подякував Джозефу Байдену за підтримку України і готовність США надалі зміцнювати Трансатлантичну солідарність для застосування рішучих дій ЄС та США, які здатні сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Віце-Президент Байден повідомив про готовність США розглядати подальшу економічну та фінансову підтримку України. Темою розмови також було питання залучення коштів Міжнародного валютного фонду. Співпраця у фінансовій сфері та економічна допомога обговорюватимуться наступного тижня із делегацією Міністерства фінансів США у Києві", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, співрозмовники також обговорили гуманітарну ситуацію на Донбасі, зокрема рішення української влади призупинити фінансування, оскільки ці кошти грабуються та йдуть на підтримку тероризму. Натомість, було обговорено можливості постачання гуманітарної допомоги з товарів першої необхідності для мешканців районів Донбасу, які контролюються бойовиками.

Петро Порошенко та Джозеф Байден продовжили діалог щодо актуальних питань військово-технічного співробітництва та можливості реалізації альтернативних сценаріїв постачання енергоносіїв.