Сьогоднішній день можна назвати "базарним днем нової Верховної Ради", - Бала

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала назвав сьогоднішнє засідання парламенту, коли народні обранці голосували за комітети, - "базарним днем нової Верховної Ради України"

Про це він сказав у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV

На думку експерта, охочих мати посаду і "портфель" вистачає і в новій Верховній Раді. 

"Це ритуальні традиції, які залишилися нам у спадок з тих часів, які були до Майдану. Вони, на жаль, зараз є такими, що стають причинами, коли "ламаються списи", де люди хочуть отримати кабінети, напевно, машини, приймальні і таке інше, бо ті люди, які, умовно кажучи, отримують комітети, загалом багато з них, коли стають головами тих комітетів, вони жодного відношення не мають до тієї професії чи галузі, якою займається комітет", - сказав він. 

За влучним висловом Віталія Бали, нині у Верховній Раді відбувалось справжнє "торговище".

"Нам політики казали, що квот жодних не буде, і ми стали свідками того, коли постійно засідання ВР відтерміновувалося, були перерви саме через ці торги. Я взагалі вважаю, що сьогоднішній день можна назвати "базарним днем нової Верховної Ради України", яка, якщо буде в такому напрямку рухатися і в такий спосіб ухвалювати закони "за основу і в цілому" чи "без обговорення", вона дуже швидко перетвориться у стару Верховну Раду", - резюмував Бала. 

Нагадаємо, у четвер, 4 грудня, Рада проголосувала за створення 27 комітетів.

Також цей день роботи парламентарів ознаменувався першою бійкою.