Вболівальники "Чорноморця" погрожують власнику клубу Клімову "народною люстрацією"

Вболівальники "Чорноморця" написали відкритого листа почесному президенту клубу, нардепу Леоніду Клімову

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на офіційний сайт "Чорноморця".

"Ми з тривогою спостерігаємо за тим, як клуб буквально зазнає фінансової катастрофи, гравці та працівники клубу мають кількамісячну заборгованість по зарплатах, результати команди постійно погіршуються і клуб сповзає все нижче і нижче в турнірній таблиці.

Виникає питання: "як же так?", адже для нормального функціонування клубу керівництвом міста та області в свій час були передані у власність стадіон і три бази в Совіньоні, Отраді і на Архитекторській. Для ведення господарської діяльності під ім'я "Чорноморець" засновникам клубу постійно виділялися ділянки під забудову в самих затребуваних місцях міста і області, причому на безальтернативній основі і найчастіше задешево або взагалі безкоштовно.

За виступ у Лізі Європи сезону 2013/14 "Чорноморець" отримав від УЄФА 2,7 млн. євро, ці гроші не були витрачені ні на преміювання гравців, які досягли цього успіху, ні навіть на їх збереження. Втративши значну частину провідних гравців під час і після закінчення цього сезону, зарплатна відомість була полегшена до самого мінімуму, але на селекційну роботу було витрачено рівним рахунком нічого. Затикання дір у складі проводилося за рахунок вільних агентів - гравців, непотрібних іншим клубам і навіть їх скромні контракти, як ми тепер бачимо, ніхто не збирався оплачувати.

Ми втомилися від того, що команду з великим ім'ям і славною історією лихоманить з незавидною регулярністю і короткі епізоди підйому змінюються широкими смугами негараздів, а команда перетворюється в ліфт, що рухається між прем'єр-лігою і першим дивізіоном! Ми тремтимо при думці, що наш улюблений клуб перебуває на межі зникнення!

У вболівальників "Чорноморця" велике серце, але в той же час і гарна пам'ять. Ми вимагаємо від почесного президента негайно втрутитися і почати виправляти ситуацію. У разі, якщо наше звернення буде проігноровано, ми залишаємо за собою право вдатися до методів "народної люстрації".

Ми просимо владу міста і області ініціювати розслідування фінансової діяльності керівництва та засновників футбольного клубу "Чорноморець": куди зникли або чому не працюють всі ті активи, передача яких була призначена для підтримки гідного функціонування команди, яка є гордістю і частиною славетної історії нашого улюбленого міста", - сказано у зверненні вболівальників.

Нагадаємо, що у "Чорноморці" вже кілька місяців не платять зарплату, а власник команди Леонід Клімов є олігархом і екс-регіоналом, який 5-й раз став нардепом.