Кабмін подовжив дію надзвичайного стану в електроенергетиці ще на місяць

Кабінет міністрів вирішив продовжити дію постанови про надзвичайний стан в електроенергетиці ще на місяць

Про це повідомив міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішньому засіданні було ухвалене принципове рішення, що ця постанова буде продовжена. Вона діяла протягом місяця, два рази продовжувалася. Буде продовжена на насупний місяць", - сказав він.

При цьому міністр уточнив, що постанова про продовження надзвичайного стану в енергетиці ще не підписана.

Міністр нагадав, що цей режим дає додаткові можливості для Нацкомісії регулювання електроенергетики і комунальних послуг при встановленні тарифів та проведенні розрахунків, а для оператора енергосистеми "Укренерго" - при виконанні технічних функцій з передачі та використання енергопотужностей.

Нагадаємо, у серпні Кабмін розпорядженням №764 увів тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії України.

Крім того, постановою №372 від 13 серпня уряд затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії.

Необхідність вживання відповідних заходів виникла в результаті бойових дій на Донбасі, які спричинили зниження видобутку вугілля і його підвіз на електростанції, які є основними споживачами вугільної продукції.