Російська правозахисниця Богатенкова скаржиться на погрози

Російська правозахисниця, активістка організації "Солдатські матері" Людмила Богатенкова поскаржилася у ФСБ і прокуратуру на погрози, що надходять на її адресу

Про це повідомив адвокат Андрій Сабінін, який надав відповідні документи з печатками ФСБ та прокуратури про їх прийом, передає Еспресо.TV з посиланням на "Газета.ru".

За словами Богатенкової, 30 листопада близько опівночі невідомі постукали у вікно кухні її будинку.

"У зв'язку з тим, що до мене часто і в будь-який час звертаються військовослужбовці за наданням допомоги, я спокійно вийшла з квартири і побачила, що приблизно в 1,5 метрах від вхідних дверей стоять двоє чоловіків. Я запитала, з якого питання вони до мене звертаються. Чоловік, який був вище зростом, зажадав, щоб я сіла на крісло, що стояло поруч, зі словами: "Сядь і слухай". Далі він же сказав: Ти що, с..., хочеш нас у багно втоптати? У СІЗО захотіла? Можеш і не доїхати. На цей раз там тебе швидко приймуть, але навряд чи ти звідти вийдеш", - розповіла 73-річна правозахисниця.

Жінка запропонувала розправитися з нею зараз, на що другий чоловік відповів: "Руки не хочеться бруднити, ми тебе попередили".

У своїй заяві в ФСБ і прокуратуру Богатенкова зазначила, що пов'язує ці погрози з людьми, які нібито "намагаються сфабрикувати проти неї кримінальні справи".

Раніше повідомлялося, що проти Богатенковой порушили справу про шахрайство. У жовтні їй вже пред'являли звинувачення за цією статтею.

Відзначимо, Людмила Богатенкова влітку та восени цього року допомагала російським військовослужбовцям, які не бажали їхати на Донбас за наказом керівництва, з чим і пов'язують посилення кримінального переслідування правозахисниці.