Слідчого СБУ підозрюють у фальсифікації вини Тимошенко

Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру офіцеру органів Служби безпеки України, який начебто сфальшував кримінальне провадження щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко

Про це повідомила прес-служба відомства, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

Підозрюваний, перебуваючи на посаді начальника слідчого відділу Управління СБУ в Харківській області, вчинив злочин, розслідуючи кримінальне провадження щодо Тимошенко у січні 2012 року.

Проти співробітника СБУ порушено справу за частиною 2 статті 372 Кримінального кодексу України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим).

Раніше прокуратура Харківської області двом працівникам Качанівської виправної колонії (№ 54) оголосила про підозру у застосуванні сили до Тимошенко. 

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про виконання міжнародних зобов’язань України щодо звільнення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Того ж дня Тимошенко вивезли з будівлі лікарні Харкова, на сидячому візку, вона прибула на Майдан. 

Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

У жовтні 2011 року СБУ відкрила кримінальну справу щодо ЄЕСУ проти Тимошенко.