В Італії отримали повідомлення про припинення проекту "Південний потік"

Італійська компанія Saipem, що займається нафтогазовими глибоководними проектами, заявила, що отримала повідомлення про припинення проекту "Південний потік"

"Saipem повідомляє, що вона отримала від клієнта "повідомлення про призупинення діяльності на морі". Повідомлення стосується всіх суден, які в даний час займаються діяльністю, пов'язаною з прокладкою трубопроводів", - йдеться в прес-релізі, передає Еспресо.TV  з посиланням на РБК.

Відзначається, що в даний час не представляється можливим визначити економічний ефект від припинення, так як невідомі ні тривалість припинення, ні остаточне рішення клієнта щодо проекту.

Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що повернення до проекту газопроводу "Південний потік" не буде. На будівництво проекту вже витрачено $5 млрд.

За словами Міллера, "Газпром" переорієнтує чорноморський газопровід з Болгарії в Туреччину. 

Рішення, за словами Міллера, було прийнято, як тільки стало зрозуміло, що проект "Південний потік" блокується і не може бути реалізований в ті терміни, які планувалися.

"Газпром" підписав меморандум про взаєморозуміння з турецькою компанією Botas з будівництва газопроводу через Чорне море обсягом 63 млрд куб. м в рік. З них 14 млрд куб. м газу передбачені для поставок до Туреччини - це ті обсяги, які поставляються зараз по балканському коридору. Решта приблизно 50 млрд куб. м газу будуть поставлятися на кордон Туреччини та Греції, де для цих обсягів газу буде пункт здачі, пояснив Міллер. Юридична особа для реалізації цього проекту буде створено в Російській Федерації, засновником стане "Газпром".

Відзначимо, Болгарія поки не отримувала від Російської Федерації жодних офіційних повідомлень про закриття "Південного потоку".