В Міненерго розповіли, скільки вугілля залишилось в України

В Україні на ТЕС в запасі є близько 1,4 млн т вугілля

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає РБК-Україна.

"Відносно запасів на електростанціях. Сумарная запаси становлять приблизно 1,4 млн т. З них близько 1 млн т - газової групи, марки Г і антрацитових близько 250 тис. тонн", - заявив Демчишин.

За його слова, на деяких станціях, зокрема на Придніпровській, Криворізькій, Зміївській залишилися обмежена кількість вугілля. Тому ці станції працюють в мінімальному навантаженні.

Також Демчишин повідомив, що на україно-російському кордоні знаходяться 500 вагонів російського вугілля вже оплаченого Україною.

Нагадаємо, раніше в держкомпанії "Укренерго" повідомляли, що споживання електроенергії в Україні перевищує встановлені ліміти, а запасів вугілля на п'ятьох ТЕС вистачить на чотири доби.

"Запаси вугілля на складах ТЕС ГК становлять 1345,6 тис. тонн. За першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тис. тонн  вугілля. Особливо напружений стан паливозабезпеченнясклався на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запаси вугілля забезпечать роботу до 4 діб", - йшлося в повідомленні 2 грудня.

Також сьогодні голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що на сьогоднішній день (5 грудня) на складах України лишилося запасів вугілля на 25 днів.