Геращенко: Україна звернеться до Інтерполу з вимогою оголосити Кадирова в міжнародний розшук

Українські правоохоронці планують звернутися до Інтерполу з пропозицією оголосити лідера Чечні Рамзана Кадирова в розшук як небезпечного злочинця

Про це в ефірі одного з українських телеканалів зазначив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"У нас відкрили кримінальне провадження за статтею 345 або 346 (погроза державному діячу), оскільки вони є народними депутатами, державними діячами і їм зокрема не можна публічно погрожувати", - зазначив Геращенко.

Він зауважив, що відкрите кримінальне провадження базується на заяві самого Кадирова про необхідність затримати народних депутатів Юрія Березу, Ігоря Мосейчука та Андрія Левуса і передати їх до Росії.

"Ми будемо звертатися у Інтерпол з пропозицією розшукувати його (Кадирова, - Ред.) як небезпечного злочинця. І Інтерпол вже не зможе затягувати тут час... Бо це вже чистий кримінал - закликати викрадати і в подальшому катувати депутатів іншої країни. І якщо нам вдасться оголосити в Інтерпол розшук Кадирова і він буде затриманий, наприклад, в Кушавелі, то Україна може вимагати видавати його Україні", - додав Геращенко.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили, що порушили кримінальну справу проти чеченського лідера Рамзана Кадирова за фактом погроз на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.