Кадиров наказав доставити йому в Чечню трьох українських нардепів

Глава Чечні Рамзан Кадиров в п'ятницю, 5 грудня, доручив спецпідрозділам і правоохоронним органам республіки порушити кримінальну справу стосовно українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука,

"У зв'язку з новими обставинами я доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб, а також іншого кримінальника Ісу Мунаева. Необхідно перевірити їх роль в подіях, що відбулися в Грозному", - написав він у Instagram.

"Вони публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції. Так звані депутати висловилися за надання сприяння подібним бандитським вилазкам", - зазначив Кадиров. За його словами, низка українських політиків міг чинити "фінансову чи іншу допомогу залишкам терористів на Кавказі".

"Необхідно перевірити їхню роль в подіях, які відбулися в Грозному. Якщо хтось думає, що дозволено безкарно підтримувати тероризм, то глибоко помиляється. Будь-кого, хто словом чи доларом надасть моральне і матеріальне сприяння, дістанемо з-під землі або зариємо глибоко в землю!"- зазначив Кадиров.

"Мені дуже шкода братній український народ, до якого ставлюся з глибокою симпатією. Ваші так звані лідери не зважають на ваші життєві інтереси, не вважають вас за людей, навіть не довіряють вам певні посади, запрошують міністрів, намагаючись догодити США і Європі", - сказав він.

Нагадаємо, головне слідче управління Слідчого комітету Росії почало процесуальну перевірку у зв'язку із заявами деяких українських політиків про події в Грозному 4 грудня.