Маринович: Екс-регіонали зі злочинців перетворюються на політичних опонентів

Колишні регіонали з "Опозиційного блоку" повторюють ті всі моделі, які були використані після Помаранчевої революції

Про це в ефірі програми Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив правозахисник, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

За його словами, тоді регіонали "буквально місяць чи скільки там вони хвилювалися за своє майбутнє, але дуже швидко вони зі злочинців, які несли вину за те, що сталося, перетворилися на політичних опонентів". 

"І ця риторика знову: вони намагаються якомога швидше стати політичними опонентами, політичною опозицією, а не винуватцями тих бід, які сталися", - додав Маринович.

"Зрозуміло, що опозиція Україні потрібна. Якщо вони уже нарешті осмислять, що втрачають постійно через те, що вони не можуть бути нормальною, цивілізованою опозицією, прошу – український народ дає їм таку можливість. Але, якщо вони знову будуть маніпулювати думкою лише задля того, щоб відродити старі моделі, ну тоді…" – зазначив правозахисник.

"Нажаль, ми не можемо розв’язати одну важливу проблему: люди старої влади так бояться розкриття їхніх злочинів, що роблять все для того, щоб нову владу знищити і повернути старі порядки – це для них проблема виживання, проблема самозахисту. Ми досі не можемо витворити такого ефекту, як Південна Африка, коли люди старого, апартеїду зізнавалися у своїх злочинах, звільнювалися від покарання і тим самим ставали речникам нової системи. Цього ефекту ми не можемо змоделювати в Україні. І через те щоразу ми маємо представників старої сили, які тягнуть Україну назад", - зазначив Маринович.