Маринович: В таборах слово Сверстюка було моральною планкою

Смерть Євгена Сверстюка є надзвичайно великою втратою, бо він взірцем громадянина, християнина, патріота, літератора

Про це в ефірі програми Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив правозахисник, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

"Для мене ця подія є надзвичайно великою втратою, тому що пан Євген був планкою, був взірцем і при кожному слові далі – взірцем громадянина, християнина, патріота, літератора. Всюди треба ставити велику літеру. Тому що рівень його постави був надзвичайно високий. Він у таборах, як я пригадую, слово Сверстюка було моральною планкою. Я пригадую собі, я був з ним в таборі, його формула, його слова були для мене просто школою, я добре той стан собі пригадую", - зазначив Маринович.

За його словами, у Сверстюка "була одна незвична характеристика: він прикладав Євангеліє до реального життя. Це те, що ми не робимо, у нас роздвоєння, для нас Євангеліє – це неділя, це для свят, це для якогось іншого думання, а в реальному житті є інші інтереси. А в нього не так було – він прикладав євангелієвські формули до реального життя. Саме завдяки йому я вперше подивився на нагірну проповідь Христа як на підручник з залагодження конфліктів".

Нагадаємо, 1 грудня помер український письменник, філософ та дисидент, один з засновників ініціативної групи "Першого грудня" Євген Сверстюк.

https://www.youtube.com/watch?v=UclzAJsi0Yk