Порошенко: Тривають переговори із закупівлі зброї в інших держав

Президент Петро Порошенко в місті Чугуїв Харківської області взяв участь у церемонії передачі підрозділам Збройних Сил, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції, техніки і озброєння

Про це повідомили у прес-службі глави держави, передає Еспресо.TV.

Під час виступу він повідомив, що наразі тривають переговори про постачання іншими країнами зразків зброї, яких немає в Україні.

Президент висловив сподівання, що отримана техніка і зброя, а також любов до Батьківщини принесуть українським військовим перемогу і звільнять українські території від окупантів. Водночас Порошенко підкреслив, що залишається прихильником мирного вирішення конфлікту.

Глава держави наголосив, що без системного забезпечення військ сучасною зброєю і технікою неможливо перемогти у війні.

“У війська надходять нова бронетехніка, високоточні протитанкові засоби, засоби контрбатарейної боротьби, зв’язку, систем захисту. Водночас ведуться переговори з нашими партнерами щодо закупівлі сучасних зразків зброї, яких сьогодні не вистачає у Збройних Сил України і виробництво якої в Україні наразі відсутнє”, — повідомив Петро Порошенко.

За його словами, “Укроборонпром” планує на 2015 рік дворазове збільшення завантаження потужностей з виробництва бронетехніки нового покоління, зокрема мова йде про нові БТР-4 та його модифікації, налагодження серійного виробництво бойової машини “Дозор” та танків “Оплот”.