Російська економіка працює в режимі насосів на "Титаніку", - Мілов

Колишній віце-міністр енергетики РФ, лідер партії "Демократичний вибір" Володимир Мілов зазначив, представники російської влади спробували шукати гроші у Китаю, на азійських ринках, але з’ясувалось, що фінансування теж не буде

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

Як пояснив російських економіст: "азійська фінансова система не готова просто так, як раніше Захід, кредитувати нас в великих об’ємах. У підсумкові зараз вистроїлась черга в Фонд національного добробуту всіх компаній і банків, що страждають від пересихання кредитного струмка із Заходу. Цей сукупний кредитний портфель корпорацій і банків приблизно у півтора рази перевищує всі наші державні резерви, - і центробанку, і МінФіна. І вже об’єм заявок на гроші Фонду приблизно у півтора рази перевищив об’єм грошей які там є". У списку тих, хто потребує західних кредитів "Роснефть", "ВТБ", "Російська залізниця", "Новотек".

"І це ще Газпром не приходив, якому китайці відмовили в авансі $25 млрд. Просто вони повільні і зроблять це трохи пізніше. МінФіновські резерви які є, їх до середини літа вже не буде, вони будуть роздані, а криза фінансування, тим не менше, залишається дуже серйозною, адже ми не можемо знайти джерело фінансування проектів, яке могло б замінити зниклий фактор західних кредитів. Грошей немає - все працює як насоси на "Титаніку". Що робити? Друкувати гроші? Згортати проекти? Відповідей на ці питання у посланні Путіна ми не почули", - наголосив Володимир Мілов.