СБУ порушило справу щодо погроз Кадирова українським нардепам

Служба безпеки України порушила справу за фактом погроз глави Чечні Рамзана Кадирова на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму Facebook.

"Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо членів українського парламенту, щодо яких прозвучали погрози", - повідомив Лубківський.

"У зв'язку з цим хочу навести слова голови Служби Безпеки України Валентина Наливайченка, який щойно заявив на нараді, що терористичні загрози, від кого б вони не звучали, є злочином міжнародного характеру і зіткнуться з нашим рішучим опором", - додав радник глави СБУ .

Нагадаємо, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров доручив спецпідрозділам і правоохоронним органам республіки порушити кримінальну справу стосовно українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

А головне слідче управління Слідчого комітету Росії почало процесуальну перевірку у зв'язку із заявами деяких українських політиків про події в Грозному 4 грудня. Пізніше слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно трьох українських депутатів за публічні заклики до терористичної діяльності