Терористи вночі обстріляли Станицю Луганську, загинуло двоє мирних жителів, - Москаль

Бойовики вночі обстріляли Станиця Луганська, в результаті чого загинули як мінімум двоє мирних жителів

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської ОДА Геннадія Москаля, передає РБК-Україна.

"Пізно вночі бойовики обстріляли районний центр і околиці з "Градів" і самохідних артилерійських установок (САУ). У результаті в с. Валуйське (поблизу Станиці) за ніч повністю зруйновані більше десяти житлових будинків. Зараз рятувальні служби розбирають завали і шукають постраждалих. За станом на ранок вже підтверджена загибель двох мирних жителей", - сказано в повідомленні.

За його словами, бойовики ЛНР протягом минулої доби обстрілювали контрольовану України територію в районі населених пунктів Кримське, Золоте, Чорнухине, Попасна, Станиця Луганська і Валуйское.

"Вчора ввечері бойовики перебили високовольтну лінію електропередач на нейтральній території, знеструмивши райцентр і кілька сусідніх сіл. В результаті зупинилися опалювальні котли, в декількох мікрорайонах в центральній системі опалення замерзла вода, полопалися труби. Станом на ранок райцентр залишається і без світла, і без центральній води, і без газу", - повідомив глава ЛОДА.

Він зазначив, що ремонтні бригади намагаються оцінити масштаби пошкоджень і можливість відновлення електроенергії.

"Якщо протягом дня подати світло не вдасться, система центрального опалення повністю замерзне. На 10 годину ранку у Станиці було 10 градусів морозу", - уточнює Москаль.