МОК дозволив проводити одну Олімпіаду в різних країнах

Сесія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) затвердила новий формат заявочного процесу міст, які хочуть прийняти Олімпійські ігри

За новими правилами, частину змагань можна проводити не тільки в інших містах, але і в сусідніх країнах, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Це питання схвилювало низку членів організації, які висловили стурбованість у зв'язку з тим, що проведення Ігор у кількох містах і навіть країнах збільшить транспортні витрати і не кращим чином позначиться на атмосфері загального свята, яке панує під час проведення компактних Олімпіад. У зв'язку з цим було відзначено, що на цей крок МОК буде йти у "виняткових випадках".

Друга рекомендація спрямована на більш чітке виявлення ризиків, які можливі при передачі тому чи іншому місту права на проведення Ігор. Додається новий критерій оцінки заявки - думка спортсменів. Крім того, нові правила вимагають від заявки чіткого поділу витрат на проведення змагань та розвиток міської інфраструктури.

У третій рекомендації було відображено зниження витрат на заявочну кампанію. Зокрема, МОК знімає з претендують на проведення Олімпіади міст витрати на візит координаційних комісій в міста-кандидати, витрати на участь заявочних комітетів у заходах під егідою МОК.

Загалом було прийнято десять нових вимог до міст, які захочуть прийняти у себе Олімпійські ігри.

Зазначимо, що на сесії МОК у Монте-Карло обговорення стратегії розвитку олімпійського руху до 2020 року включало 40 рекомендацій.