Порошенко закликає якомога скоріше провести наступний раунд Мінських переговорів

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Спеціальним представником діючого голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Хайді Тальявіні

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі глави держави.

Порошенко відзначив ту важливу роль, яку відіграє Тристороння контактна група, і висловив сподівання, що, попри закінчення швейцарського головування в ОБСЄ, Хайді Тальявіні продовжить свою важливу роботу. При цьому президент наголосив, що проведення засідання Тристоронньої контактної групи має відбутись якомога скоріше, щоб вже 9 грудня домогтися припинення вогню.

Спеціальний представник повідомила про намір залишитись у складі Тристоронньої контактної групи і продовжити роботу. Хайді Тальявіні підкреслила, що Мінські домовленості, а саме Протокол від 5 вересня та Меморандум від 19 вересня 2014 року, є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі і мають виконуватись усіма сторонами.

Глава держави та Спеціальний представник ОБСЄ домовились про координацію подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі.

Нагадаємо, раніше лідери самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявили, що не хочуть проводити зустріч контактної групи в Мінську раніше 12 грудня, бо їм потрібно ще деякі моменти "узгодити з керівництвом".