Артилерія сил АТО "накрила" позиції бойовиків в Горлівці: Противник зазнав втрат

У районі "горловини" Дебальцевського плацдарму тривають інтенсивні перестрілки між українською артилерією і артилерійськими підрозділами бойовиків

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Зокрема, противник веде артилерійський вогонь з району Первомайська і з району на північний схід від Горлівки.

У районі Горлівки зафіксовано факт "накриття" української артилерією одного з вогневих підрозділів артилерії бойовиків. Знищено і виведено з ладу як мінімум 2 установки РСЗВ "Ураган", 2 гаубиці Д-30, також знищено 4 вантажні автомобілі з боєприпасами. Є втрати і серед артилеристів противника.

На північний захід і на захід від Горлівки сторони ведуть інтенсивну контрбатарейну боротьбу, застосовуючи в тому числі і РСЗВ. Відзначається посилення артилерійської групи противника, що діє в складі Горлівського формування, яке намагається завдавати регулярні вогневі удари по позиціях українських військ у напрямку Дзержинська. Після втрат, яких зазнали російсько-терористичні війська у контрбатарейній боротьбі з української артилерією, дана артгрупа проходить доукомплектування - зафіксовано прибуття в даний район шести гарматних батарей ствольної артилерії, укомплектованої 152-мм гаубицями "Мста-Б".

Також тривають бойові зіткнення в районі населеного пункту Нікішіне. На цьому напрямку зосереджені в основному так звані "козацькі" формування (до 300 бойовиків, зведених у дві основні тактичні групи, а також ряд дрібних бандформувань). Ударне угруповання противника включає в себе піхоту за підтримки бронетехніки (включаючи до 4 танків). Її дії підтримує артилерійська група (яка має у своєму складі ствольну артилерію і РСЗВ), яка "кочує" по декількох заздалегідь обладнаних позиціях південніше населеного пункту Розсипне.

У населеному пункті Антрацит противником організований передовий пункт прийому і розприділення знищених місцевих бойовиків, найманців і російських військовослужбовців. За даними групи "ІС", основна частина привезених в даний пункт трупів - місцеве так зване "ополчення".