Мистецтво не може бути поза політикою, - Вітовська

Актриса Ірма Вітовська вважає, що висловлення поглядів митців у кризові для будь-якої країни часи на події у державі, є дуже важливим для суспільства

Таку думку вона висловила у ефірі Еспресо.TV.

"Я вважаю, що будь-яке мистецтво не може бути поза політикою. Коли особливо йде війна з твоєю країною… ти ж все одно є громадянином тієї чи іншої країни і твій погляд дуже цінний для тих саме хлопців, які воюють на сході, твоя підтримка, бо ви співгромадяни. 

Не може бути мистецтво осторонь, бо воно провокатор взагалі, воно провокує громадську думку, воно провокує суспільство. Зараз йде боротьба за незалежність і тому будь-хто не може бути осторонь. Але готовність до цього – це особистий вибір і сміливість будь-кого", - сказала Ірма Вітовська.

Нагадаємо, що вітчизняні та російські митці по-різному висловлюються щодо подій в Україні. Російська інтелігенція переважною більшістю підтримує політику Путіна стосовно України. 

Серед них є і противники подій, які відбуваються тут. Зокрема з останніх висловлювань прихильника правди Андрія Макаревича думка про те, що "росіяни сліпі стосовно їхньої влади"

Відомий музикант Борис Гребенщиков причиною війни на Донбасі назвав російське телебачення.

З іншого боку, українська співачка Ані Лорак активно їздить у творчі відрядження до Росії, де, зокрема, співає з прихильниками політики Путіна Валерією та Йосипом Кобзоном.

Водночас, патріотичні вчинки демонструють більшість українських митців. З останніх прикладів, письменник Сергій Жадан та митці з "Останньої барикади" виступлять у звільнених містах Донбасу.