Російські війська відійшли за межі Херсонщини, контроль над кордоном відновлено, - Держприкордонслужба

В районі Арабатської стрілки російські війська відходять за межі Херсонської області

Про це в своєму мікроблозі в Twitter повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, передає Еспресо.TV

"На Арабатській стрілці, півостровах Чонгар і Ад російські ЗС відходять за межі Херсонської області", - написав Назаренко.

Згодом прес-службу відомства зазначила, що українські прикордонники відновили контроль над усім адміністративним кордоном між Херсонською областю та тимчасово окупованим Кримом.

У Держприкордонслужбі зазначили, що до сьогоднішнього дня залишалося три проблемні ділянки, на яких знаходилися російські військові - частина півостровів Пекло (Чаплинський район) та Чонгар (Генічеський район), а також частина Арабатської стрілки.

"Сьогодні у всіх цих трьох точках підрозділи російських військ відходять за адмінкордон Херсонської області, а Держприкордонслужба відновлює контроль над даними ділянками, які межують з АР Крим", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні радник голови Херсонської ОДА Руслан Панчишин повідомив, що на адміністративному кордоні між Херсонською областю та окупованим Кримом зосереджено 12 літаків, 76 танків, 110 БТРів і БМП, 40 систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Бук". Тому владою Херсонщини було ініційоване звернення до ОБСЄ, щоб отримати можливість українським військовим спільно із спостерігачами місії патруювати лінію кордону між Херсонською областю і Кримом.