Після значних втрат під Донецьком терористів підсилили новими групами з Росії

Протягом останньої доби в Донецьк прибули дві зведені ротні тактичні групи російських військ і російських найманців

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Група, укомплектована кадровими російськими військовослужбовцями-контрактниками, оснащена штатною технікою та озброєнням. Друга РТГ складається з російських найманців, одягнених у форму бойовиків "ДНР", що пересуваються на цивільному автотранспорті.

Також у Донецьку триває інтенсивний ремонт підбитої і пошкодженої раніше в боях військової техніки терористів, організований за допомогою фахівців, які прибули з Росії. Встановлено як мінімум три такі майданчики на базі промислових підприємств в межах міста. На них на даний момент ремонтується до 15 одиниць техніки.

У районі населеного пункту Ясинувата зосереджене тут формування російсько-терористичних військ, під час останніх невдалих атак позицій українських військ у напрямку Авдіївки, зазнало втрат в живій силі і бронетехніці. Зокрема, основні втрати противника в даному районі зафіксовані в результаті вогневих ударів української артилерії по вихідному рубежі бойовиків. Протягом двох діб було підбито і знищено до 5 танків терористів. Противник організував часткову евакуацію підбитої техніки (до 3 танків) з поля бою і її відновлення, використовуючи потужності місцевих машинобудівних підприємств.

Не зважаючи на ці втрати, протягом вчорашнього дня (08 грудня) дане угруповання противника двічі намагалося атакувати позиції українських військ в районі Авдіївки, також бойовиками був обстріляний ряд населених пунктів в даному районі з артилерії (під обстріл потрапили населені пункти Авдіївка, Хімік, Ювілейне). Атака російсько-терористичних військ була зупинена і відбита як вогнем артилерії, так і веденням вогню українськими підрозділами з передових позицій.