Податок в 30% на витрати не вирішує проблем "сірих" зарплат, - експерт

Введення 30% податку на витрати фізичних осіб, які перевищують задекларовані доходи неправильна ініціатива, яка бореться не з причинами, а з наслідками

Таку думку Еспресо.TV висловив нардеп від "Народного фронту" та екскперт з податкових питань Олександр Кірш.

"Така ініціатива означає, що ми боремось не з причиною, а з наслідками. Замість того, щоб стимулювати роботодавців платити білу зарплату, планується карати робітників", - сказав він.

За словами Олександра Кірша, він категорично проти такої ініціативи і сподівається, що вона не пройде.

Нагадаємо, вчора народний депутат Оксана Продан повідомила, що Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою екстрено готують до розгляду у Верховній Раді проект податкової реформи, який передбачає введення нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їхніми доходами.

Пізніше депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський заявив, що фракція "Народний фронт" у Верховній Раді виступає проти оподаткування всього населення при введенні податку 30% на витрати фізичних осіб, які перевищують доходи.

"Фракція" Народний фронт "у Верховній Раді не підтримає проект податкової реформи, де мова йде про введення нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їх доходами", - сказав він.

При цьому Пашинський зазначив, що такий проект податкової реформи буде підтриманий фракцією лише в тому випадку, якщо дана норма торкнеться виключно надмірно багатих людей.