У Києві напишуть листи на підтримку Олега Сенцова

Захід проведуть в рамках щорічної акції "Марафон написання листів"

У Києві завершуються покази "Тижня кіно до дня прав людини", які з другого грудня тривають у Домі освіти та культури "Майстер клас", повідомляє Cultprostir.

9 грудня глядачам буде представлено фільм Олега Сенцова "Гамер". Як і попередні стрічки програми, "Гамер" демонструється в рамках "Марафону написання листів" – правозахисного заходу, учасники якого допомагають людям, чиї права були порушені. Організатором фестивалю виступила Amnesty International в Україні. Нагадаємо, що Олег Сенцов перебуває в ув'язненні в Москві, куди режисер потрапив за сфабрикованим звинуваченням у терористичній діяльності.

"Марафон написання листів – це щорічна акція. В Україні вона проводиться вже всьоме. В світі обираються 12 справ, що стосуються порушення прав людини. Число справ саме таке, тому що ми реально оцінюємо, який вплив листи до органів влади можуть оказати на ситуацію. З 1 до 20 грудня, особливо 10 грудня, у міжнародний день прав людини, всі бажаючі можуть долучитися до написання листів на підтримку громадян, що потребують правозахисної допомоги. Листи бувають двох типів: особисті, які отримує постраждала людина, і листи до уряду, який має сприяти розв’язанню ситуації. Кожен з фільмів, показаних у програмі, допомагає краще зрозуміти долю конкретної людини, що потерпає від порушення ії прав",– пояснила Вікторія Архипенко, координатор з росту та активізму Amnesty International в Україні.