У сибірському місті Усть-Кут зірвали спробу завербувати бойовиків до лав "ЛНР"

В російському місті Усть-Кут в Іркутській області провалилася спроба завербувати "добровольців" для служби в лавах терористичного угрупування "ЛНР"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів директор автономної некомерційної організації Центр громадянського сприяння міста Усть-Кут Олексій Тупіцин, передає Еспресо.TV.

Як відзначає активіст, планувалася зустріч місцевого "козака", що воює на Луганщині, місцевого активіста, що співчуває терористам на Донбасі та прихильника "ЛНР", який збирає "гуманітарку" для бойовиків, з місцевими за сприяння голови місцевої ради ветеранів, щоб зібрати гроші та завербувати нових людей. Однак щось пішло не так.

Як тільки на зустрічі з'явилися активісти, "козак" одразу кудись зник.

"Після втечі козака залишилися втрьох, і тут несподівано голова ради ветеранів вибухнув критикою на адресу тих, хто займається вербуванням! Дід розповів що кілька разів бачив п'яним вербувальника від "ЛНР" і він втратив довіру, а так само він перестав взагалі вірити в необхідність допомоги сепаратистам. Координатор допомоги, який просив себе не називати, аж зніяковів від такої промови людини, на яку вони розраховували.

 

Десь через годину дискусії мужик проговорився, що відправка йде через військкомат, і в Усть-Куті все погано з свідомістю городян, котрі не переймаються закликами про допомогу братам в Україні", - йдеться у повідомленні.

Активіст відзначив, що після цієї зустрічі зв'язався місцевою козацькою організацією, щоб дізнатися щось про вербувальника, однак там заявили, що їхні козаки на Донбас не їздили.

Також активісту вдалося поговорити з керівником місцевого військомату. Той сказав, що "добровольців" не вербують, а набирають кантрактників в армію Росії.

"А там уже куди пошлють", - сказав керівник військомату не на камеру. 

Нагадаємо, нещодавно томське інформагентство ТВ2 оприлюднило відео про те, як мешканці Томська відряджають на Луганщину "добровольців".