В Чечні вщент спалили будинки, що належать сім'ям учасникам нещодавніх подій у Грозному

У Чечні, в селі Янді, невідомі в чорних масках спалили чотири будинки родичів повстанців

Вночі 8 грудня невідомі в масках на 14 машинах приїхали в село Янді. Очевидець розповів, що вони почали обливати будинок бензином і не давали його загасити, передає Еспресо.TV з посиланням на "Слон"

"Коли вони під'їхали до нашого будинку, ми були в гостях. Спочатку ми вирішили, що до нас приїхали з обшуком, але ці люди стали обливати будинок бензином. Нас тримали, не дали забрати щось або загасити вогонь", - розповів він.

За інформацією видання, у порога одного будинку залишили вибуховий пристрій.

У спалених будинках жили батьки або родичі людей, яких вважають бойовиками. Вони, як уточнює видання, брали участь в атаці на Грозний 4 грудня, а деякі "пішли в гори".

Нагадаємо, за два дні до спалення будинків глава Чечні Рамзан Кадиров написав у своєму Інстаграмі, що необхідно покладати провину на батьків бойовиків і на їхніх близьких.

У Чечні вже спалювали будинки родичів і близьких бойовиків: 2008 і в 2009 роках після терактів в Грозному, в 2010 і в 2011 роках форма підпалу використовувалася як тиск на батьків тих, хто приєднався до незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, 4 грудня вночі в центрі Грозного пролунав вибух, імовірно підірвали автомобіль ДПС. В місті оголосили режим контртерористичної операції. Бойовики захопили будинок друку, де внаслідок обстрілів з боку силовиків виникла пожежа. Перестрілки між терористами та правоохоронцями тривали протягом кількох годин.Після цього бойовики cховалися в одній із шкіл. За останніми данними під час операції з ліквідації терористів у Грозному загинули 10 силовиків, ще 20 отримали поранення. Рамзан Кадиров в свою чергу заявив про 9 загиблих бойовиків.