Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні справи про розстріл на Майдані, - нардеп

Генеральний прокурор України Віталій Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні справи щодо розстрілів активістів на Майдані

 Про це у своєму "Фейсбуці" написав народний депутат від "Блоку Петра Порошенка, заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій, передає Еспресо.TV.

За його інформацією,  Верховна Рада України ще 25 лютого направила заяву в Гаазький трибунал про визнання Україною юрисдикції цього суду про вчинення злочинів проти людяності під час мирних акцій протесту з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

"Родичі Небесної сотні, постраждалі активісти на Майдані, правозахисники з нетерпінням очікували приїзду в Україну міжнародних прокурорів для встановлення справедливості та притягнення винних осіб до відповідальності. Однак Генеральний прокурор Віталій Ярема приховав від громадськості конкретний час і місце цієї зустрічі з представниками Гаазького трибуналу. На цю зустріч навіть не запросили ініціаторів заяви, представників Верховної Ради, зокрема з профільного Комітету", - написав Купрій.

За його словами,  ГПУ відмовилося від допомоги міжнародного слідства, посилаючись на те, що Генпрокуратура України працює в цьому напрямку ефективно. Переконаний, відмова від допомоги представників Гаазького трибуналу підкреслює факт небажання Яреми розслідувати злочини проти людяності", - додав Купрій.

Нагадаємо, вчора генпрокурор  Ярема повідомив, що в розстрілах  активістів Евромайдану в лютому 2014 року підозрюються 22 людини, ще 13 знаходяться в розробці.