Аваков: Пану Кобі запроваджено домашній арешт на 60 днів

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що затриманого правоохоронцями "автомайданівця" Сергія Кобу, відпустили під домашній арешт у нічний час

Такий запобіжний захід обрав Печерський райсуд Києва у справі про "хуліганство".

"Коба тричі не з’являвся за повісткою, - повідомив Арсен Аваков причину затримання "автомайданівця" під час пільного засідання антикорупційного та правоохоронного комітетів ВР, передає Еспресо.TV

Нагадаємо, столична міліція вдень затримала одного з лідерів Автомайдану Сергія Кобу. Про це у своєму "Фейсбуці" написав інший лідер "Автомайдану" Олексій Гриценко, зазначивши, що причини затримання йому невідомі. 

Він зазначив, що активісти Автомайдану збираються поїхати до міліції і дізнатися в чому справа.

Пізніше, активістка Марина Гоношиліна  написала, що у постанові про приведення до суду сказано: "Коба підозрюється у вчиненні умисних дій, які виразилися у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю вчиненими групою осіб...".

"А суд веде суддя Вовк! Вовк, ви розумієте? Той суддя, який засадив Луценка (по якому ЄСПЛ визнав неправомірним затримання, арешт і утримання). І по якому взагалі тягнеться цілий шлейф…", - обурилась вона.

Водночас, товариші Коби заявили, що активіста на під'їзді до Вишгорода Київської області побили й грубо затримали "за сфальсифікованою постановою суду".