Каспаров - "проєвропейським кримнашистам" Ходорковському і Навальному: В Європу з краденим не беруть

У позиції російських "опозиціонерів-кримнашистів" Олексія Навального та Михайла Ходорковського є одна дуже серйозна логічна суперечність

Таку думку в ефірі програми "Шустер LIVE" висловив екс-чемпіон світу з шахів, один з лідерів російської опозиції Гарі Каспаров, передає Еспресо.TV.

"Це інтелектуальний самообман. Вони (Навальний і Ходорковський, - ред.) повторили майже синхронно, що Росії требу рухатися в Європу, а коли всі (і Україна також, - ред.) вже будуть в Європі, то вже й не важливо, чий буде Крим.

Мене дивує, що Олексій Навальний  і особливо Михайло Ходорковський, людина з неймовірною логікою і здатністю чітко розкладати все по своїх місцях, не розуміють, що в Європу не беруть з краденим", - наголосив Каспаров.

"Європа – це дуже складна політична структура, яка працює на різного роду консенсусах, домовленостях, але "писаних" договорів дотримуються. Країна, яка грубо порушила всі свої зобов'язання, як в ООН, так і по відношенню до України, не може потрапити в Європу. Це перестановка доданків, яка міняє суму", - сказав політик.

"Мрія про те, що ми всі разом приєднаємось (до Євросоюзу, - ред.), а тоді буде їздити одне до одного, тобі можна анексувати частини Естонії чи Латвії – бо ж все буде спільним", - наголосив Каспаров.

Політик також відзначив суперечність у позиції Ходорковського щодо того, що вирішити законним чином питання Криму не зможе демократичний парламент в Росії.

"Питання Криму – це питання навіть не положення Росії в світі, в першу чергу це питання внутрішнє. І якщо Ходорковський каже, що демократичний парламент ніколи не зробить, для цього потрібен диктатор, то знову ж таки. Значить парламент недемократичний! Бо демократичний парламент – це не тільки вибори. На виборах і Гітлера обирали. Демократія – це слідування верховенству права. Перше, що має зробити цей парламент, якщо він вважає себе демократичним, - це скасувати всі незаконні акти, а їх багато, пов'язані з внутрішньою і зовнішньою політикою. І анексія Криму – це один із таких злочинів путінського режиму", - відзначив Каспаров.