Харківський суд заборонив протестну акцію під ОДА

Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення протестної акції проти включення до складу Кабінету міністрів України іноземців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України у Харківській області.

Як зазначили в міліції, днями одна з громадських організацій подала заявку до міськради про проведення пікету біля стін Харківської ОДА у зв’язку із включенням до уряду України іноземних громадян.

"У зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в нашій країні, органи міської влади та працівники міліції звернулися із проханням до суду про заборону цього заходу. 9 грудня Харківській окружний адміністративний суд підтримав ініціативу правоохоронців й міськради та заборонив проведення протестної акції", - повідомили в міліції.

У МВС вважають, що подібні заходи можуть дати привід для провокацій в складний для країни час, і тому закликає  усіх жителів та гостей Харкова напередодні та під час святкових днів не приймати участь у сумнівних заходах, особливо у несанкціонованих акціях.

"Міліція, в свою чергу готова зробити все можливе для того, щоб святапройшли мирно та без правопорушень. Правоохоронці будуть реагувати на будь-які спроби порушення громадського порядку швидко, ефективно, рішуче та жорстко, діючи виключно в рамках чинного законодавства", - зазначили в міліції.