Макаревич отримав премію "За захист прав людини засобами культури і мистецтва"

Московська Гельсінська група визначила лауреатів щорічної премії

Російський рок-музикант, лідер гурту "Машина часу" став лауреатом премії Московської Гельсінської групи в номінації "За захист прав людини засобами культури і мистецтва", повідомляє "Німецька хвиля"

Серед інших лауреатів цього року російський політичний діяч, депутат псковських зборів, член постійної комісії з протидії корупції Лев Шлосберг, заступник головного редактора "Московського комсомольця" Айдер Муждабаєв, голова комітету "Громадянське сприяння" Світлана Ганнушкіна, ведуча радіостанції "Эхо Москвы" Нателла Болтянська, адвокат Раміль Ахметгалієв.

Щорічні премії МГГ встановлені для заохочення ініціативи громадян у галузі захисту прав людини і розвитку правозахисного руху в Росії. Премія носить персональний характер і присуджується одному претендентові премії не більше одного разу.

Вибір лауреатів та дипломантів премії не є професійним конкурсом і не ставить своєю метою виявити кращого в тій чи іншій номінації. Визначення лауреата в кожній номінації відображає визнання заслуг і авторитету кандидата членами МГГ.

У номінації "За захист прав людини засобами культури і мистецтва" лауреатами премії МГГ ставали Юрій Шевчук, Віктор Шендерович, Михайло Угаров, Володимир Синельников і Лія Ахеджакова.