Вибухівку під волонтерський пункт в Одесі підклала жінка, - Дібров

Одеський публіцист Дмитро Дібров повідомив деякі подробиці розслідування теракту в Одесі, коли сьогодні вночі вибухівкою було зруйновано волонтерський пункт

"Створено міжвідомчу групу, до якої увійдуть представники різних правоохоронних органів, які розслідуватимуть ці події", - розповів він в ефірі Еспресо.TV.

"Крім того, кілька хвилин тому оприлюднено записи з камер зовнішнього спостереження – там можна помітити, як невпізнана жінка підклала пакет з вибуховою речовиною, який приблизно за 20 хвилин вибухнув", - розповів Дмитро Дібров. 

Відео: Alex Bornyakov

Він додав, що внаслідок вибуху пошкоджено облаштування цього будинку, але за словами власника будинку – шкода не дуже серйозна, до Нового року все буде відремонтовано.

"Були пошкоджені речі, коробки, які були підготовлені до відправки в зону АТО. Приблизно чверть того, що зберігалося на тому складі, було пошкоджено. Загальна вартість шкоди приблизно 25 тис грн", - сказав він.

Також, Дмитро Дібров додав, що ввечері була зустріч в ОДА з губернатором краю Ігорем Палицею, який обіцяв допомогти волонтерам з новим приміщенням.

"Як сказали волонтери, губернатор Палиця пообіцяв надати приміщення, яке буде пристосовано для зберігання таких речей і крім того його охоронятимуть. Буде подвійна охорона: державна служба охорони і приватна охоронна структура", - повідомив одеський публіцист. 

Нагадаємо, у ніч на 10 грудня в Одесі прогримів потужний вибух. Міліція класифікувала вибух у будівлі організації по збору допомоги для сил антитерористичної операції в Одесі як теракт.

Варто додати, що тиждень тому в Одесі було підірвано будівлю магазину "Патріот", що торгує державною символікою та предметами національного одягу.