Запорізький активіст: Місцева прокуратура відмовляється розслідувати злочини Сіна

Голова Запорізького комітету виборців України Роман П'ятигорець вважає, що запорізька прокуратура навмисно гальмує розслідування справ щодо злочинів Запорізького мера Олександра Сіна

Таку думку активіст висловив в ефірі Еспресо.TV.

"Якщо взяти події Євромайдану, то Сіна ще тоді називали головним гауляйтером Донецького окупаційного режиму. Він обирався від політичної сили Юлії Тимошенко, а потім, поки вона була у в'язниці, він швидко "перевзувся" до "Партії регіонів". Саме він відповідальний за колосальний грабіж комунального запорізького господарства. Під час запорізького Майдану він розганяв людей, збирав Антимайдан, писав звернення до Януковича",- розповідає П'ятигорець.

За його словами, Майдан виходив тільки з одним гаслом "Сіна геть!".

П'ятигорець розповів, що Майдан тричі пікетував генпрокуратуру з вимогою розпочати кримінальну справу проти Сіна, але там завжди чинили спротив.

Читайте також: Ляшко розпочав третій Майдан. Для перемоги Кремля

"То вони втрачають постійно заяви,то якісь інші важливі папери. Все стоїть на місці", - зазначив активіст.

За його словами, запоріжці не вірять, що прокуратура справді порушить справу проти губернатора, адже "нам взагалі не можливо нічого зробити, бо там всюди люди Сіна, вся прокуратура згуртувалася біля нього".

Голова Запорізького КВУ також розповів, що в регіоні продовжують працювати всі кримінальні схеми, які були налагоджені ще за часів Януковича.

Читайте також: Чим вінницький "майдан" допомагає запорізьким регіоналам

"Всі старі схеми працюють. У нас тут так і сидять "єнакієвські" люди в офісах і продовжують вимивати кошти з місцевого бюджети. Всі в Запоріжжі знають про це", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні під тиском мітингуючих мер Запоріжжя Олександр Сін, а також секретар міськради Роман Таран написали заяву про відставку. Але депутати Запорізької міськради не проголосували за відставку мера міста Олександра Сіна, сесія закрилася.

Також як писалося, що у мітингу під міською радою у Запоріжжі беруть участь озброєні вогнепальною зброєю люди.