Фільм "Плем’я" переміг на кінофестивалі в Іспанії

Стрічка українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького удостоєна нагороди в Тарраґоні

"Плем'я" отримало головний приз Opera Prima на 14 Міжнародному кінофестивалі в місті Тарраґона, що проходив з 3 до 8 грудня в іспанській Каталонії (REC Tarragona International Film Festival). Про це повідомляє KINO-КОЛО.

"Плем’я" отримало цю почесну нагороду на рівних зі стрічкою режисера Оскара Руїса Навії "Гриби"/ Los Hongos (Колумбія – Франція – Німеччина – Аргентина).

Таким чином, на рахунку "Племені" вже три десятки призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми "Тиждень критики".

Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п’ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют ("Європейське відкриття") European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

На рахунку "Племені" чимало винагород міжнародних кінофестивалів. Окрім цього, британський кіножурнал включив "Плем'я" до списку кращих фільмів року