Петренко з групою депутатів терміново вилетів до Європи захищати люстрацію

Міністр юстиції Павло Петренко разом з кількома депутатами терміново полетіли до Венеціанської комісії відстоювати закон про люстрацію

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, який теж відправився у відрядження, передає Еспресо.TV.

За його даними, також  у складі делегації -  депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець та член його робочої групи з люстрації, адвокат Тетяна Козаченко.

"Друзі України з Венеціанської комісії повідомляють, що вона може без консультацій з українським суспільством; без жодної зустрічі з авторами закону Про очищення влади; без розуміння, ЩО коїться в наших судах та інших симулякрах державних органів, визнати українську люстрацію антигуманною та неєвропейською. Нагадаю, саме про це Раду Європи попросила Юлія Льовочкіна", - написав Соболєв.

Він зазначив, що українська делегація негайно вилетіла до Венеціанської комісії, щоб пояснити "високомудрим експертам Венеціанської комісії, що по-іншому люстрація в Україні не вийде".

На його думку, іншого варіанту немає, а доводити індивідуальну провину кожного чиновника, правоохоронця чи судді через українські суди – це "шлях до пекла".