Російський чиновник покинув міжнародну федерацію легкої атлетики через допінг співвітчизників

Президент Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентин Балахничев тимчасово призупинив членство в раді Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і діяльність на посту скарбника організації до закінчення розслідування допінгового скандалу за участю російських спортсменів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Я прийняв це серйозне рішення через ті обстановини, які зараз склалися, через той галас, який піднявся після показу фільму. Я відчуваю, що це буде правильно, якщо я припиню своє членство в раді IAAF і діяльність скарбника. Хотів би наголосити, що це моє рішення і що мова йде тільки про тимчасове призупинення. Це можливість зайнятися всіма питаннями, щоб відстояти інтереси моєї федерації, і якщо все складеться благополучно, то я повернуся до виконання своїх обов'язків", - каже Балахничев.

Нагадаємо, німецький телеканал ARD увечері 3 грудня випустив в ефір документальний фільм, в якому його автор розповів про систематичне застосування допінгу російськими легкоатлетами. У неділю, 7 грудня, була показана друга частина фільму. IAAF оголосила, що комітет з етики перевірить усі факти про проблему допінгу в російській легкій атлетиці, показані у фільмі ARD.