У Білорусі російські військові готуються до війни з Україною та країнами НАТО, - журналіст

Головний редактор сайту "Хартія-97" білоруска Наталя Радіна перевірила інформацію про "зелених чоловічків", які були помічені у Гомелі у формі без розпізнавальних знаків

Інформація про перебування російських військ - правдива, сказала вона в ефірі Еспресо.TV

"Я відразу повірила в цю інформацію, тому що ми ще в травні минулого року повідомляли з посиланням на білоруських військових з різних частин про те, що в Білорусії вже давно служать російські військові. Одягнені вони в білоруську форму, але служать у своїх власних підрозділах і підкоряються російському керівництву. Тоді повідомлялося, що в Білорусії служать російські танкісти, ракетники, десантники. Тоді йшлося про чисельність 3000 осіб", - сказав вона.

За словами журналістки, наразі російських військових у Гомелі значно більше і вони не приховують, що готуються до війни з Україною і країнами НАТО. 

"Думаю, що зараз їх значно більше. Те, що з'явилася інформація, що російські військові вийшли в російській формі, хоча очевидно, що вони без розпізнавальних знаків, шевронів - їх впізнали за головними уборами, оскільки в Білорусі головні убори іншого кольору. І вони зізналися, що росіяни з Брянська, готуються до війни з Україною та країнами НАТО", - сказала Наталя Радіна. 

Нагадаємо, зранку в ЗМІ з'явилась інформація, що вулицями білоруського Гомеля ходять "зелені чоловічки" і розповідають, що готуються до війни

Офіційний коментар прес-секретаря міністерства оборони Володимира Макарова, до якого звернулись журналісти був очікуваним: він заявив, що подібні повідомлення – це інсинуації, а в Білорусі жодних "зелених чоловічків" немає.