У Вінниці журналістки російського телеканалу маскувалися під "Євроньюс"

Двоє кореспондентів російського телеканалу "LifeNews", які під виглядом журналістів "Євроньюз" збирали матеріал про вінницькі події

Про це повідомили активісти "Правого сектору", які зняли своє спілкування з кореспондентками телеканалу на відео і оприлюднили його в інтернеті, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За словами активістів, які допомагають правоохоронним органам міста здійснювати патрулювання міста, 10 грудня на залізничному вокзалі Вінниці вони виявили двох кореспонденток російського каналу "LifeNews", які ніби то мали залишити місто. Жуналістки показали свої російські паспорти і посвідчення "LifeNews" і зізнались, що протягом двох днів знімали репортаж про протестні акції у Вінниці.

Росіянки повідомили, що з 8 по 10 грудня, представляючись журналістами "Євроньюс", вони брали бліц-інтерв'ю у вінничан з приводу ситуації, що склалася в місті.

Активісти звернули увагу співробітників вінницької міліції на росіян. Як повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Вінницькій області, дійсно, на залізничному вокзалі в Вінниці працівники лінійного відділу міліції у згаданих жінок перевірили документи, встановили їх особи, про що складено відповідні протоколи, після чого журналістки потягом відбули з міста, зазначає агенція.

Нагадаємо, це вже не перший скандал за участі журналістів російського телеканалу. Раніше журналісти "Lifenews" хотіли "поховати" відомого російського режисера Ельдара Рязанова, який перебуває у важкому стані у лікарні. Медійники пропонували лікарю грошову винагороду за оперативну інформацію про його смерть.

У Вінниці вранці 6 грудня активісти влаштували штурм будівлі обласної ради. У результаті заворушень постраждали 15 осіб.