В "іловайському котлі" загинув 241 українець, - Ярема

Генеральний прокурор Віталій Ярема оприлюднив дані про кількість загиблих під Іловайськом

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", передає Еспресо.TV.

"Військова прокуратура сьогодні здійснює декілька кримінальних проваджень, пов’язаних з масовою загибеллю людей. В тому числі, й під час проведення антитерористичної операції. Нами офіційно встановлено, під час Іловайської трагедії або котла загинув 241 український патріот", - сказав він.

"У тому числі, проводиться розслідування по подіях біля Волновахи, де було знищено 18 наших військовослужбовців, Зеленопілля, збитий літак ІЛ– 76. Це все події, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців. І військова прокуратура проводить розслідування, наскільки правильними і професійними були рішення військових керівників під час проведення цих операцій", - повідомив Генпрокурор.

За словами Віталія Яреми, у рамках розслідування іловайської трагедії, були опитані найвищі посадові особи у силових відомствах.

"Я знаю, що свідчили з цього приводу і міністр внутрішніх справ, і міністр оборони. На якій стадії зараз знаходиться слідство і яку оцінку слідчий дає тим чи іншим посадовцям, я не готовий відповісти, це слідча таємниця", - підсумував він.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців у так званий котел. Ці події стали найтрагічнішими за весь період проведення АТО на Донбасі.