ЄС введе заборону на інвестиції в анексований Крим

Євросоюз готується розширити санкції відносно Криму. Обмеження можуть торкнутися інвестицій, у тому числі в туристичний бізнес на півострові. Обговорюється також можливість заборони громадянам ЄС купувати і фінансувати кримські компанії

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проект документа, пише РБК.

За даними агентства, санкційні заходи Брюссель планує доповнити забороною європейським компаніям вести туристичний бізнес у Криму. Також обговорюється можливість заборони на продаж технологій для розвідки і видобутку нафти і газу. Пропозиції, що розробляються Брюсселем, також передбачають заборону громадянам ЄС придбавати або фінансувати кримські комерційні компанії.

Агентство з посиланням на неназваного чиновника ЄС повідомляє, що поки не ясно, чи встигнуть європейські чиновники завершити підготовку пропозицій щодо нових санкцій до майбутньої зустрічі міністрів країн - членів ЄС, яка відбудеться наступного понеділка.

У липні ЄС ввів санкції у сферах торгівлі та інвестицій проти Криму і Севастополя. Зокрема, було встановлено заборону на інвестиції в інфраструктурні, транспортні, телекомунікаційні та енергетичні сектори, а також видобуток нафти, газу і мінералів. Заборонена також поставка обладнання для цих секторів і надання для них фінансових і страхових послуг.

Крім того, Євросоюз встановив заборону на покупку більше 250 найменувань товарів, серед яких корисні копалини мінерали і вуглеводні. Європейським фінансовим структурам заборонено видавати кредити або купувати частки в проектах, які порушені секторальними санкціями.