Фейсбук заборонить публікувати п’яні селфі

Перед публікацією фото Фейсбук питатиме, чи хоче користувач, щоб такий знімок побачила його мати

Нова програма у Фейсбук зайвого разу нагадуватиме, що соцмережа є публічною зоною, а тому запобігатиме публікації користувачем своїх фото в стані сп'яніння, повідомляє ВВС. Українська служба.

За допомогою системи розпізнавання зображень і штучного інтелекту програма зможе розрізняти Селфі, зроблені в нетверезому стані.

Як очікується, користувача напідпитку, який дуже захоче поділитися своїми подвигами зі світом, ця система буде запитувати: "Ви дійсно хочете, щоб це фото побачили ваш начальник і ваша мама?"

Про новий проект розповів керівник лабораторії штучного інтелекту компанії Фейсбук Ян Лекан. В інтерв'ю журналу Wired він повідомив, що хоче створити "розумну" програму-помічника.

У майбутньому, за його словами, ця програма допоможе також відстежити публікації іншими користувачами ваших фотографій без вашого на те дозволу.

Фейсбук вже застосовує систему розпізнавання осіб, яка дозволяє користувачам додавати до фотографій відповідні мітки. Мережа останнім часом все частіше використовує програми із застосуванням штучного інтелекту.

Як розповів Ян Лекан журналу Wired, штучний інтелект вже застосовується в оцінці загальної реакції користувачів Фейсбук при визначенні оптимального контенту новинного потоку.

Наступним кроком буде аналіз тексту в опублікованих статусах для автоматичного визначення відповідних хештегів.

Глава лабораторії Фейсбук також розповів про те, що в майбутньому така програма-асистент може виступати посередником у вашому спілкуванні з друзями.

Таке нововведення, швидше за все, викличе серйозні заперечення, оскільки і багато користувачів, і борці за право на захист приватного життя в Інтернеті вважають, що подібні програми мають бути лише однією з опцій, і їх не можна нав'язувати відвідувачам соціальних мереж.