Псакі: Держдеп США шукає кращі варіанти підтримки України

Державний департамент США продовжує оцінювати варіанти найкращої підтримки України, але поки що зосереджується на політиці, визначеної Білим домом щодо пошуку дипломатичного рішення конфлікту

Про це сказала в п'ятницю речник Державного департаменту США Джен Псакі, коментуючи прийняті напередодні в Конгресі законопроекти на підтримку України, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ситуація, звичайно, залишається швидкоплинною, тож ми й надалі дуже стурбовані її розвитком на місцях та продовжуємо оцінювати, як краще підтримати Україну. Отже, ми оцінюємо варіанти, але нічого не змінилося в контексті нашої спрямованості, зосередженої на допомозі, яка вже надається", - зауважила Псакі.

Вона пояснила, що позиція США продовжує бути зосередженою на "зусиллях з підтримки України та просування дипломатичного рішення, що поважає суверенітет і територіальну цілісність України, в тісній співпраці з союзниками і партнерами в Європі та всьому світі, щоб досягти цієї мети".

Представник держдепу також прокоментувала реакцію російської сторони, яка назвала прийняті в Конгресі законопроекти конфронтаційними. "Термін "конфронтаційний" краще використати по відношенню до того факту, що продовжували мати місце агресивні дії та пересування гуманітарних конвоїв і збройних сепаратистів вглиб України, яка є суверенною державою. Таким чином, вони (РФ) повинні більше приділяти увагу цьому, ніж законодавству", - зазначила Псакі.

Нагадаємо, пізно ввечері четверга Конгрес США завершив процес ухвалення законопроектів на підтримку України. Зокрема, Сенат одностайно прийняв проект закону S.2828 "Акт на підтримку свободи в Україні", Палата представників – подібний за текстом документ H.R.5859 "Щодо введення санкцій стосовно Російської Федерації та забезпечення додаткової допомоги Україні, а також для інших цілей". Для завершення законодавчої процедури спільний варіант має бути затверджений підписом президента Обами.

 

Наразі обидва варіанти перебувають на вивченні в адміністарції президента Обами.