Радбез: За добу бойовики здійснили 6 провокативних обстрілів на Донбасі (КАРТА)

У Раді нацбезпеки і оборони України констатують поступове та обопільне встановлення режиму тиші в районах АТО

Про це сьогодні на брифінгу заявив речник РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

"Протягом минулої доби фактів використання важкої техніки, артилерії та систем залпового вогню "Град" не зафіксовано", -  сказав Лисенко.

Водночас він повідомив, що за минулу добу було зафіксовано 6 обстрілів з боку терористів. "В усіх цих випадках українські воїни проявляли витримку та не відповідали на провокації", - сказав речник РНБО.

Зокрема, обстріл зі стрілецької зброї терористами зафіксовано в районі села Майорське у передмісті Горлівки, біля селища Піски та в районі міста Щастя.

Крім того, бойовики двічі провокували українських військових в Донецькому аеропорту, ведучи вогонь з підствольних гранатометів.

Також Лисенко повідомив, що незаконні збройні формування здійснюють організаційні та мобілізаційні заходи для створення єдиного командування над окремими бандформуваннями та доукомплектування бригад за російським стандартом. За словами Лисенка, бригади терористів доукомплектовуються переважно за рахунок "добровольців" з Росії.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що вперше за сім місяців в Україні встановлено "справжнє перемир'я".

Про це заявив і губернатор Луганщини Геннадій Москаль. За його словами, вперше за останні півтора місяці на Луганщині не було зафіксовано жодного обстрілу з боку бойовиків.