Савченко погрожує голодуванням, якщо її не визнають військовополоненою

Українська льотчиця Надія Савченко погрожує оголосити голодування у московському СІЗО в разі невизнання її військовополоненою

Про це повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін у своєму Twitter, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Надія Вікторівна подумує про початок голодування у разі ігнорування її прав, як військовополоненої", - написав Фейгин.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко була викрадена проросійськими бойовиками в Луганській області, а потім в середині липня незаконно переправлена до Росії. Слідчі органи РФ обвинуватили її в причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом. Спочатку Савченко утримували під арештомув СІЗО у Воронежі, потім її перевезли до Москви для проведення стаціонарної психіатричної експертизи в центрі судової психіатрії ім. Сербського.

26 жовтня на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії "Батьківщина". 27 жовтня Басманний суд Москви за клопотанням слідства подовжив термін утримання Савченко під арештом до 13 лютого 2015 року.

28 жовтня Слідчий комітет РФ порушив нову кримінальну справу відносно Надії Савченко за статтею "за незаконний перетин державного кордону".

Московський міський суд переніс на 15 грудня розгляд скарги на подовження терміну арешту української льотчиці Надії Савченко.