У Білому домі вивчають закони на підтримку України

Адміністрація президента США має намір вивчити ухвалені в четвер в Конгресі законопроекти на підтримку України, щоб потім вирішити, який варіант документу затвердить президент

Про це повідомив у п'ятницю під час брифінгу в Білому домі речник адміністрації глави держави Джош Ернест, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Наскільки відомо, існує дві версії цього документа (S.2828 та H.R.5859, – Ред.). Ми маємо вивчити все ретельно та прийняти рішення щодо підпису президентом", - зауважив Ернест.

Він зазначив, що попередні дії адміністрації США щодо економічного тиску на Росію через її агресію "мали серйозний вплив". І нагадав позицію президента, що санкції матимуть більший ефект, якщо вводитимуться в тісній координації з ЄС.

Нагадаємо, пізно ввечері четверга Конгрес США завершив процес ухвалення законопроектів на підтримку України. Зокрема, Сенат одностайно прийняв проект закону S.2828 "Акт на підтримку свободи в Україні", Палата представників – подібний за текстом документ H.R.5859 "Щодо введення санкцій стосовно Російської Федерації та забезпечення додаткової допомоги Україні, а також для інших цілей". Для завершення законодавчої процедури спільний варіант має бути затверджений підписом президента Обами.