У "Нафтогазі" кажуть, що ціна російського газу в I кварталі 2015 складе менше $ 340 за 1 тис. куб

Очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає, що через зниження світових цін на нафту, ціна російського газу в I кварталі 2015 складе менше $ 340 за тис. кубометрів

Таку думку він висловив "5 каналу" у п'ятницю ввечері, передає Еспресо.TV

"У I кварталі наступного року ми очікуємо, що за контрактом, який був підписаний в Брюсселі цієї осені, ціна складе менше ніж $ 340 за тисячу кубометрів", - сказав він.

"Ціна (на газ, - Ред.) з Європи зараз є трохи меншою. Можливо, вона буде ще меншою. Вона також буде падати. Це буде залежати від сезону, обсягів споживання та очікувань європейських споживачів щодо того, буде газова криза чи ні", - пояснив Коболєв і додав, що спостерігається тенденція до зниження вартості газу. 

"Дійсно тенденція до падіння (ціни, - Ред.) є. І ми очікуємо, що вона продовжиться. Ми очікуємо, що ціна влітку буде ще меншою. Це повинно частково зменшувати і необхідність у вирівнюванні тарифів на газ для всіх споживачів", - додав він.

"Я очікую, що наступного липня вона (ціна на газ у Європі, - Ред.) буде становити приблизно 250-300 доларів за тисячу кубічних метрів", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, перед цим голова "Нафтогазу" зауважив, що наразі в уряді обговорюється питання підвищення ціни на газ для населення у 3-5 разів.