В Росії пропонують через Керченську протоку протягнути канатну дорогу

Російський інженерно-консультаційний центр запатентував ідею будівництва через Керченську протоку вантажопасажирського канатного комплексу, використавши підйомник, що залишився після олімпіади в Сочі

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на "Новини Криму".

"На сьогоднішній день логістика є головною проблемою бізнесу і населення Криму. Традиційний підхід - використання поромів, вичерпав себе", - йдеться у повідомлення прес-служби нелегітимної Торгово-промислової палати окупованого Росією Криму, на яке посилається видання.

Лауреат премії уряду Росії, професор Анатолій Короткий звернувся в палату Криму з пропозицією оригінального і неординарного способу переправи пасажирів і легкового транспорту через Керченську протоку.

Короткий запропонував простягнути 4,5 км канатної дороги на висоті 70 метрів над рівнем моря. Передбачається використовувати підйомник "Роза Хутір - Гірське село", який залишився після зимової Олімпіади в Сочі і в даний час не використовується.

Реалізувати проект пропонується за 1-2 роки. Передбачається, що підйомник зможе перевозити 500 чоловік і 45 автомобілів на годину. Вартість проїзду буде нижчою, ніж на переправі - 100 рублів (близько 30 грн) з людини і 600 рублів (близько 175 грн) з машини (на поромі - 130 рублів (38 грн) пасажирський квиток та 700-1600 рублів (200-462 грн) - за автомобіль).

Нагадаємо, через малу пропускну здатність паромів та несприятливі погодні умови у морі на Керченській переправі регулярно скупчується велика черга транспорту.