У небі над Швецією російський військовий літак ледь не збив пасажирський

Над Південною Швецією пасажирський літак дивом уникнув зіткнення з іноземним військовим літаком, у якого не був включений транспондер

Щойно пасажирський борт злетів з данського аеродрому Каструпа, відразу ж було отримано попередження, що наближається "невидимий" літак, повідомляє Delfi.

"Усе могло закінчитися дуже сумно", - прокоментував командувач ВПС Швеції Мікаель Бюден.

Інцидент стався учора. Для ідентифікації іноземного військового літака в повітря піднялися данські і шведські винищувачі.

"У військового літака не був включений транспондер, але ми упіймали його на своєму радарі і попередили керівника польотів цивільної авіації Мальме. Несподівано військовий борт поміняв курс, на мою думку, знаходячись приблизно за хвилину від цивільного літака. Цивільному літаку була дана команда віддалитися", - повідомив командир авіабази Лулеа Даніель Джосефссон.

Представники Збройних сил Данії підтвердили виданню Dagens Nyheter наявність російської військової авіації в районі інциденту. Джерела у ВПС стверджують, що принаймні один російський військовий літак знаходився у повітрі між Мальме і Борнгольмом.

Подібна небезпечна ситуація виникла в цьому районі у березні, коли літак SAS і російський літак-розвідник були лише за 90 м один від одного. Тоді транспондер військового літака також не був включений.